Propozycja z gatunku idelanych dla podniebienia i metabolizmu, nasza faworytka – troć fiordowa. Ryba należąca do gatunku Salmo trutta, czyli ekologiczna siostra łososia. Od hodowlanego łososia troć różni się tym, że jest dzika i polująca co oznacza, że nie jest sztucznie dokarmiania. W smaku gdzies pomiędzy łososiem, a pstrągiem, tylko delikatniejsza. U nas przygotowana sous vide, podsmażona na patelni i podana z pieca w towarzystwie topinamburu, puree z gruszki i peklowanej dyni. Topinambur smakuje jak młode ziemniaki, dynia dodaje całości wyrazu. Na zdjęciu przed i po.
Inne wpisyRezerwacje i zamównienia przyjmujemy tylko telefonicznie.
ADRES
ul. Piękna 42, 05-540 Zalesie Górne
Email: biuro@laprovincia.pl
Tel: +48 600 800 685
GODZINY OTWARCIA
poniedziałek 11:30 - 21:00 wtorek 11:30 - 21:00 środa 11:30 - 21:00 czwartek 11:30 - 21:00 piątek 11.30-22.00 sobota 11:30 - 22:00 niedziela 11:30 - 21:00
© 2018 laprovincia.pl
Designed by: StronyDlaFirm.eu