Troć fiordowa

Troć fiordowa

Propozycja z gatunku idelanych dla podniebienia i metabolizmu, nasza faworytka – troć fiordowa. Ryba należąca do gatunku Salmo trutta, czyli ekologiczna siostra łososia. Od hodowlanego łososia troć różni się tym, że jest dzika i polująca co oznacza, że nie jest sztucznie dokarmiania. W smaku gdzies pomiędzy łososiem, a pstrągiem, tylko delikatniejsza. U nas przygotowana sous vide, podsmażona na patelni i podana z pieca w towarzystwie topinamburu, puree z gruszki i peklowanej dyni. Topinambur smakuje jak młode ziemniaki, dynia dodaje całości wyrazu. Na zdjęciu przed i po.

Inne wpisy

ADRES

ul. Piękna 42,
05-540 Zalesie Górne

Email: ania@laprovincia.pl
Tel: +48 600 800 685

GODZINY OTWARCIA

pn - czw 11:30 - 21:00
piątek 11.30-22.00
sobota 11:30 - 22:00
niedziela 11:30 - 21:00

Wyrażam zgodę na przetwarzanie danych osobowych i zapoznałem się treścią klauzuli informacyjnej.


© 2018 laprovincia.pl

Designed by: StronyDlaFirm.eu

Korzystamy z plików cookies i umożliwiamy zamieszczanie ich osobom trzecim. Pliki cookie pozwalają na poznanie twoich preferencji na podstawie zachowań w serwisie. Uznajemy, że jeżeli kontynuujesz korzystanie z serwisu, wyrażasz na to zgodę. Poznaj szczegóły i możliwości zmiany ustawień w Polityka cookies
X